20220509_141507~2.jpg

Ihanaa vihdoinkin kesä. Kevään sadeaika oli takkuista aikaa. Nivelet on sellaset säämittarit.  Mutta nyt on lämmintä ja niveletkin  kiittää. Vaikka oli kipuja kävimme alkukeväästä pilkillä ja sen jälkeen säännöllisesti lenkillä. Nyt on hyvä retkeillä ja lenkkeillä ( en tarkoita juoksemista ). Kyllähän sitä joka päivä on jonkin verran kipuja mutta siedettäviä kuitenkin. Onneksi kala on kutenut  ja alkoi syömään. Ongella on hyvä käydä. Siinä kivut unohtuu kun kala syö. 

Olen saanut kommentteja nyt tänä keväänä,  ettei mun reuma taida olla kummoinen vaiva. Kun kysyn,  kuin niin. Vastaus on että kun käyn lenkillä kävelemässä joka päivä, en valita ja touhua aina jotain. Vastaan että pitäiskö  valittaa  ja voivotella  kokoajan  kun koskee. Silloin valittaisin kokoajan. Kipu ei häviä kokonaan eikä olo helpotu valittamalla. On pidettävä kunnostaan huolta kykyjensä  mukaan ja tehtävä  jotain  mielekästä.  Niin  kivutkin  on siedettäviä. Eikä tarvitse syödä kipulääkkeitä. Kipua voi hallita monin tavoin omilla  valinnoillaan.  Ruokavaliolla, liikunnalla,  riittävällä levolla  sekä omalla  asenteella.

Kivutonta tai ainakin siedettävä kesää kaikille. Ei anneta kivun hallita elämäämme. Vaan hallitaan itse elämäämme. Ja nautitaan jokaisesta hetkestä, kipujenkin ja rajoitteiden keskelläkin.