Kunpa sitä aina muistas miten pitää tehdä asioita.

20170716_113238.jpg

Kun jokin nivel on kipee, niin sitä touhutessaan tekee asioita niin että nivel ei rasittuisi liikaa. No kun on ajattelmaton saa jotkut lihaksensa jumiin.

Siinä sitä sitten täytyykin miettiä misätä kipu jossakin johtuu. Lopulta kun miettii mitä on tehny ja missä asennossa huomaa että lihasjumistustahan se on. Eikun venyttelemään sitten lihaksiaan. 

Se vie tietty oman aikansa jotta lihakset taas ovat kunnossa eikä kipeet. Kyllä se on kumma, että ei aina muista venytellä tarpeeksi. Eläimetkin osaa sen asian paremmin. Kissatkin venyttelee noin 40 kertaa päivässä ja koiratkin noin 30 kertaa päivässä.

Siinä sitä on meillä ihmisillä oppimista. Venytellä kroppaansa monesti päivässä. Ainahan sitä yrittää muistuttaa itseään, mutta aina se ei tunnu pysyvän tuolla korvien välissä.

Liikkuahan sitä kyllä pitää sen mukaan kun suinkin pystyy. Pysyy noi lihakset kunnossa ja tukee niveliä paremmin.

Nyt sade on estäny vähän kalastustani, mutta aina kun sää sallii pitää lähteä ulos ja kalalle.  Vielä sitä tulee retkeiltyä metsässäkin. Lämmintä juomaa mukaan ja sypömisäkin vähän. Sitten kun muistaa välillä lepuuttaa niveliään niin siitä ulkoilusta nauttiikin. Ja kun vielä löytää sieniäkin, niin kyllä sitä taas suu hymyssä jaksaa päivästä toiseen.

Tärkeäähän se on terveellekkin ihmiselle ulkoilu ja venyttely. Kunpa sen vain muistais.